במבנה עותומאני עתיק ביפו, נשמרת אומנות התכשיטים של פעם

בעולם שבו הכל מיוצר בסדרות, גלריה ייחודית בשוק הפשפשים מציעה חלון לעידן שבו כל תכשיט היה יצירת אמנות

בלב שוק הפשפשים ביפו העתיקה, בתוך מבנה עותומאני מרהיב מהמאה ה-19 ששימש בעברו כחמאם תורכי, מתקיימת כבר 35 שנה גלריה שמסרבת להיכנע לרוח הזמן. גלריה אלברטינה, בבעלותה של יקירה אינהורן, מציעה למבקרים מסע בזמן אל עידן שבו תכשיטים לא היו רק אביזרים – אלא יצירות אמנות שנוצרו בעמל רב, בידיים מיומנות, ללא פשרות.

אוצרות מהמאה ה-18 ועד אמצע המאה ה-20

המבחר בגלריה משתרע על פני שלוש מאות שנות היסטוריה של אומנות התכשיטים. מתקופת הרוקוקו המפוארת של המאה ה-18, דרך העידן הוויקטוריאני הרומנטי, תקופת הטיטאניק האלגנטית, שנות ה-20 העליזות עם סגנון הארט דקו הגיאומטרי, ועד לתקופת הרטרו של אמצע המאה ה-20. בין הפריטים המבוקשים ביותר ניתן למצוא שרשראות עתיקות נדירות, טבעות אירוסין וינטג' בעיצובים שלא קיימים עוד, סיכות חזה מעוטרות באבני חן אותנטיות, ועגילים שמספרים סיפורים של תקופות עברו.

כל פריט שמגיע לגלריה הוא ONE OF A KIND. אין שני תכשיטים זהים. כל יצירה נושאת את חותמו האישי של האומן שיצר אותה, את רוח התקופה, ואת הסיפור הייחודי שלה.

מומחיות שנרכשת במשך עשורות

יקירה אינהורן אינה רק בעלת גלריה – היא מרצה מבוקשת, מעריכת תכשיטים מקצועית, וגמולוגית בעלת הכשרה מעמיקה. היא מעניקה הרצאות מרתקות על עולם התכשיטים העתיקים, מלווה אספנים בבניית אוספים, ומסייעת ללקוחות לזהות את הפריט המושלם שמתאים לסגנון האישי שלהם.

אנשים מגיעים לגלריה לא רק לקנות תכשיט. הם מגיעים ללמוד, להתרגש, לגלות עולם שלם של אומנות והיסטוריה. תכשיט עתיק הוא הרבה יותר מאביזר – הוא חלון להיסטוריה, יצירת אמנות שאפשר ללבוש, ומורשת שעוברת מדור לדור.

חוויה שמעבר לקנייה

הביקור בגלריה הוא חוויה בפני עצמה. הקירות העבים של המבנה העותומאני, התקרות המקומרות, והאווירה הייחודית של יפו העתיקה יוצרים מסגרת מושלמת להתבוננות באוצרות של ממש. כאן, בניגוד לחנויות תכשיטים רגילות, יש זמן. זמן להתבונן, לשאול שאלות, לשמוע את הסיפור מאחורי כל פריט, ולבחור בתשומת לב את התכשיט שידבר אל הלב.

הגלריה מציעה גם בגדי וינטג' ואביזרי אופנה היסטוריים – שמלות מתקופת הטיטאניק, פריטים משנות ה-20, ובגדי מעצבים בינלאומיים מתקופות שונות.

למי שמחפש את הייחודי והאותנטי

בעידן של ייצור המוני וטרנדים חולפים, הביקוש לתכשיטים עתיקים דווקא גובר. אספנים, זוגות המחפשים טבעת אירוסין עם נשמה, וחובבי אומנות מגלים את הקסם של פריטים שנוצרו בעידן אחר לגמרי – עידן של אומנות, של סבלנות, של יופי שמתעלה מעל הזמן.

אלברטינה תכשיטים עתיקים ממשיכה לשמר את המסורת הזו, ולהנגיש אותה לדור חדש של מעריצי יופי ואותנטיות. למתעניינים מומלץ לתאם ביקור מראש בטלפון 050-2338346, ולהגיע עם זמן – כי כאן, בבית אשל 6 ביפו, הזמן עוצר.

אם אהבתם, תשתפו

לפרסום באתר השאירו פרטים

עוד כתבות